Paine de casa aromata

de Valclaudia in Piine, 20 Noi 2014 | 5260 vizualizari

 

o bunatate de paine

 

INGREDIENTE

  • 350 gr. faina alba proaspat cernuta
  • 200 ml apa calduta
  • 1 lingurita zahar tos
  • 1/2 lingurita sare
  • 2-3 linguri de ulei
  • 1/2 pachetel drojdie proaspata
  • 2 linguri seminte de susan
  • 1 lingura verdeturi uscate (dupa preferinta si gust)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa aromata:

Amestecam drojdia cu sarea si zaharul pana devine drojdia lichida.

Adaugam apa calduta,semintele de susan, verdeata uscata si faina si framantam un aluat elastic. La final adaugam uleiul si acoperim aluatul cu un prosop uscat.

Lasam aluatul o ora la dospit.

Dupa ce aluatul a dospit il framantam 2-3 minute pe masa de lucru infainata, apoi asezam aluatul in tava sau intr-o forma termorezistenta,il mai lasam 30 minute la dospit in loc ferit de curenti.

Preincalzim intre timp cuptorul la 180 grade.

Crestam aluatul cu un cutit ascutit si dam painica la cuptor pentru 35-40 minute.

Coacem painea folosind functia de coacere cu ventilatie si asezam pe tot parcursul coacerii un vas cu apa la ultimul nivel al cuptorului.

Scoatem painea rumenita din cuptor, o acoperim cu un servet de bucatarie pana se raceste, apoi putem servi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa aromata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cum se face Painea cu faina integrala